Natnisserne vender tilbage

Julekalender til dem, der elsker gys og monstre

Hvad er det nu for noget? En julekalender! 24 afsnit, ét for hver af julens dage. Hvert afsnit vil udkomme på skrift her på siden. De vil desuden udkomme som podcast (hvis jeg kan få det til at virke). Mere info kommer senere!


Teaser

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor vi slæber et grantræ ind i stuen til jul? Hvorfor vi bager brunkager? Faktisk er der kun én person tilbage i Danmark, som virkelig ved hvorfor. Han hedder Klaus, er 86 år gammel og det sidste levende medlem af Det Hemmelige Juleselskab Nox Dryadalis. Og den sande historie har ingen leende nisser eller nuttede rensdyr…

Hvis det stod til Klaus, forblev den sande historie i glemmebogen. Men da planerne for en ny, stor gasledning går lige igennem et meget bestemt stykke fredet natur, sker der dét, som Nox Dryadalis har frygtet i flere århundreder.

Gravemaskinerne rammer en grotte. En grotte, de aldrig skulle have åbnet. Og pludselig begynder husdyr at forsvinde fra den lille, slumrende landsby i nærheden.

Og det er kun begyndelsen …

Julie er 11 år gammel og går i 5. klasse. Hendes familie ejer en juletræsplantage, så der er nok at se til i december. Men Julie og hendes tre venner ser gravemaskinen forsvinde, da jorden åbner sig under den. Og fra da af er julen ikke som den plejer at være…