Mordet i Elverskoven

Jeg har det, som om jeg har ventet hele mit liv på, at I kom forbi!


  • Titel: Mordet i Elverskoven
  • Serie: Himmelkrystallens Børn 1
  • Udgivelsesår: 2019
  • Forlag: Forfatterskabet.dk
  • Tilgængelig som: Bog, ebog og lydbog
  • Også tilgængelig på biblioteket (alle formater)

Fra bagsiden

En sagte lyd nåede hendes øre. Den var ikke mere end en hvisken i vinden, men alligevel anderledes end alle de andre lyde i den tyste, hemmelighedsfulde skov. En gispende, rallende lyd.


Anna lever et stille liv i byen Jyss hos den gnavne enkefrue Kerstin, da hun møder en gruppe fremmede rejsende på markedet. Sammen med dem drager hun ud på sit livs rejse mod skoven Merth, der ifølge de gamle sagn er hjemsted for elvere.

Rejsen kommer hurtigt til at overgå hendes vildeste fantasier, men også hendes værste mareridt, for de rejsende gemmer på en mørk hemmelighed, der ikke kan forblive skjult for evigt.

Lektørudtalelse

Kilde: Bibliotek.dk

Kort om bogen

En spændende og lidt anderledes fantasybog om pigen Anna, der løber hjemmefra for at rejse med en lille gruppe fremmede til skovområdet Merth, der siges at være hjemsted for elvere. En mystisk og til tider uhyggelig bog for 12-16-årige

Beskrivelse

Anne lever et stille liv i landsbyen Jyss. I landsbyen møder hun en lille gruppe fremmede, der vil udforske den skovrige egn, Merth, der siges at være hjemsted for elvere. Gruppen består af et ældre par, Larus og Anke samt deres søn, Erik, der er jævnaldrende med Anna. Anna, der er træt af det ensformige landsbyliv, beslutter at tage med Erik og hans forældre. Da de krydser grænsen til Merth, tager eventyret en brat drejning. Anna kommer ud for uforståelige og skrækindjagende oplevelser, hun aldrig havde forestillet sig. Selv de rejsende bærer på en mørk hemmelighed. Bogen er første bind i en ny serie, “Himmelkrystallens børn” og har enkelte sort/hvide illustrationer. Forfatteren har tidligere fået udgivet fantasybogen, Dragebjergenes hemmelighed.

Vurdering

Fin dramatisk forside. En meget velskrevet bog med nye og spændende indfaldsvinkler til begrebet elverfolk. Sproget er godt og mundret og har et fint flow. Forfatteren synes at have styr på den komplekse handling og har ligeledes nogle gode personbeskrivelser. En interessant fantasy med et sprogligt overskud.

Andre bøger om samme emne

Læsere i samme aldersgruppe vil også synes om dark fantasy-serien, “Elverskud” af Nicole Boyle Rødtnes. Den handler om 3 søskende med elverblod.