Dragebjergenes Hemmelighed

Det er fuldbragt,” hviskede han. “Jeg er kommet hjem.”


  • Navn: Dragebjergenes Hemmelighed
  • Udgivelsesår: 2010
  • Forlag: Mellemgaard
  • Tilgængelig som: Ebog
  • Også tilgængelig på biblioteket (fysisk udgave)

Fra bagsiden

Find alle de bøger frem I kan!” kommanderede jeg.
Senna og Ylvi satte ikke spørgsmålstegn ved ordren, men pilede rundt mellem hylderne. Korttegnerens bord blev hurtigt skjult under syngen. Korttegneren selv løb ud i forkammeret og låste døren med en gammel, gylden nøgle.
“I har ikke meget tid!” råbte han, netop som den første vagt slog skulderen mod den skrøbelige dør.
Hurtigt fik jeg min fløjte frem fra bæltet, men mine rystende fingre mistede grebet om den og tabte den på gulvet.
“Fordømt!”
Min stemme var skinger. Vagterne tordnede mod døren, der knagede faretruende; hængslerne klirrede opgivende. Mit blik flakkede søgende hen over gulvet og op ad hylderne, indtil det mødte Sennas rolige, intense øjne.
“Ylvi, luk og stæng den anden dør,” sagde hun uden at slippe mig.


I tidernes morgen opdagede folkene på øen Kvinitsh det ekstra stemmebånd, der skaber magi, når man synger eller spiller på fløjte. Denne gave fra guderne viste sig at være til stor nytte og fornøjelse. Men der var dem, der ikke kunne deltage i den fælles glæde. Blandt folket bredte sig en enighed om, at disse antimagikere ikke havde gjort sig fortjent, de var ikke værdige. Der forplantede sig med tiden et dybt had i antimagikerne imod de velsignede.

Dette ulmende had var dog ikke et problem, så længe der sad en magiker på tronen…

Mïna lever et stille liv i en lille landsby lige indtil skæbnedagen, hvor hun skal gennemføre den magiske prøve. Her sker det, der ikke må ske, og alting forandres – både hendes opfattelse af omverdenen og af sig selv. Hun bliver kastet ud i et hæsblæsende eventyr, der bringer hende til fjerne egne for at kæmpe en kamp, hun aldrig havde troet fandtes. For hvad er det egentlig, Dragebjergene skjuler?

Lektørudtalelse

Kilde: Bibliotek.dk

Anvendelse/målgruppe/niveau  

Denne bog henvender sig til fantasylæsere fra 12-15 år, især piger. Bogen kræver ingen speciel formidling, da den ubetinget signalerer fantasy. Forsiden har desuden en flot og appellerende illustration af den magiske fløjte med dragebjergene som baggrund.

Beskrivelse  

Dette værk er forfatterens litterære debut. Den unge forfatter er tydeligvis godt inde i fantasygenren og er fortrolig med dens regler og præmisser. Det er der kommet en god og lovende fantasyroman ud af. Pigen Mïna skal ud på en “quest”, hvor hun skal udføre en magisk prøve. Det bliver en både spændende, uhyggelig – men også oplivende rejse, hvor hun lærer nye ting om både sig selv og sin omverden. Forfatteren udviser godt overblik og sprogligt overskud, man normalt kun ville tiltro en ældre og mere erfaren forfatter. Bogen er velskrevet og godt disponeret. Sproget er velklingende med et alsidigt ordvalg – og ikke helt uden poesi. Hovedpersonen Mïna er er skildret med psykologisk troværdighed, og bogens bipersoner er heller ikke uinteressante. Bogen er sat med en tydelig og læsbar sats og fremtræder indbydende og overskuelig med små vignetter og med overskrifter til alle kapitler.

Sammenligning  

Læseren af denne bog vil sikkert også synes om fantasyserien Magiens Cirkel af Tamora Pierce. Den handler om unge med specielle magiske evner og henvender sig også specielt til piger.

Samlet konklusion  

En velskrevet fantasy-debut fra et lovende talent. Forfatteren udviser genremæssigt overblik, god disponerings evne og god sproglig fornemmelse.