Ordliste

Er du faret vild i de mange fremmedord og sære begreber? Frygt ej, her er en liste over de mest centrale ord, der bruges i serien Himmelkrystallens Børn.

Den dag, Guderne skabte verden, omtales som Den Første Morgen. Verden er Gudernes allerkæreste skabelsesprojekt, og de har brugt lang tid på at sørge for, at balancen mellem deres skabninger var helt rigtig.
Elverne har eksisteret siden før Den Første Morgen. De tjener guderne fra deres skjulte by i Merth skoven. Elverne er et meget stolt folkefærd og besidder stærk moral.
Megistrélen, eller himmelkrystallen, blev skabt af Guderne før Den Første Morgen. Den mandshøje, lysende krystal blev brugt som et vindue mellem Mistrael og verden, som Guderne kunne sende deres skabninger igennem. Selv længe efter Den Første Morgen er det stadig den voldsomme skaberkraft i Megistrélen, der opretholder Verdensbalancen.
Mistrael er Gudernes by, et sted mennesker og andre jordiske skabninger ikke kan komme. I Gudernes verden gælder andre regler end dem, de har dikteret for den verden, de har skabt. Guderne kan derfor heller ikke besøge verden i længere tid ad gangen.
Skyggen er det eneste væsen, der er skabt af Megistrélen uden Gudernes indblanding. Skyggen næres af ødelæggelse, men besidder også stor skabelseskraft. Guderne drev skyggen på flugt fra Merth, men skyggen har aldrig glemt sin skabelse og higer efter at blive genforenet med Megistrélen.
At rejse i tveverdenen kaldes også at teleportere.
Tenäis er navnet på den første skov, skyggen kom til efter den var blevet forvist fra Merth. Træerne, som skyggen kom i kontakt med, blev fordærvet af skyggens destruktive kraft. Træ fra Tenäis-skoven har stadig en stor effekt på skygger og kan bruges til at manipulere dem.
Skyggen kunne ikke eksistere alene, og derfor lavede den en aftale med et menneske. Mennesket ville få forlænget liv og magisk kraft. Til gengæld fik skyggen en vært og mulighed for at formere sig. På denne måde blev den første troldmand skabt. Siden da har troldmændene spredt sig ud i alle afkroge af verden, hvor de for det meste lever isoleret.
Før verdens skabelse brugte guderne tveverdenen til at undersøge, om der var balance mellem deres skabninger. I tveverdenen går tiden meget hurtigere; en halv dag i den første verden svarer til et år i tveverdenen. Magiske væsner kan bevæge sig mellem de to verdener.
Balancen mellem alle verdens skabninger er utrolig vigtig for, at verden kan blive ved med at eksistere. Verdensbalancen opretholdes af Megistrélen, som beskyttes af elverne i elverskoven Merth.
Gudernes navn for verden.