Navn: Mette Østergaard Filsø
Alder: 31
Bor: I Vejle med min mand og mine skønne børn
Arbejder: Til daglig som kemiker hos Eurofins
Uddannet: Phd. I kemi
Elsker: Hverdagen og alt, der river én væk fra den – bøger, film, rejser, drømme og livet genereltKemi og magi

Jeg har altid været fascineret af verden omkring mig og hvordan den er skruet sammen. Alt fra de største til de mindste ting fanger min interesse. For nogen kan det måske virke barnligt konstant at undre sig over hvordan, hvornår, hvorfor. Men jeg tror, de fleste, der uddanner sig inden for naturvidenskab på en eller anden måde har vedligeholdt den ukuelige interesse, man har som barn for, hvordan tingene hænger sammen. Og det bærer mine bøger selvfølgelig også præg af.

For mange hænger kemi og fantasy overhovedet ikke sammen. Det ene beskæftiger sig med hårde facts, hvor det andet handler om fantasi, følelser og alt det, der ikke kan måles. Men for mig hænger de ting sammen. For selv i kemien har man brug for en god forestillingsevne for at forstå atomer og molekylers opbygning, som man ikke kan se med det blotte øje. Og selv magi må underlægge sig nogle spilleregler, så det ikke bare opstår ud af ingenting. Hvert univers har sine regler for, hvordan magi opstår og bruges, og ud fra de regler opstår der nogle spændende historier.

Da jeg skulle skrive min første bog, havde jeg hurtigt besluttet mig for, at magien skulle komme fra noget håndgribeligt, nemlig et ekstra stemmebånd, man kunne sætte i svingninger. Magien kom derfor fra sang, messen eller fløjtespil, som er meget udbredt i bogen. Men reglen om, at magien skulle komme fra et stemmebånd, skabte jo også en mulighed for, at man kunne være født uden – en fødselsdefekt, kan man sige – og hvad det kom til at betyde, kom der så en hel bog ud af. Min nysgerrighed og barnlige fascination – hvad mange ville betegne som ’nørderi’ – sætter helt klart sit præg på mine bøger. Jeg elsker at skille min historie ad og sætte det sammen igen, så jeg virkelig får studeret de tandhjul, der driver det – og det kommer der fra mit synspunkt et fantastisk, gennemarbejdet stykke fantasy ud af!


Kontakt: Mette Østergaard Filsø // Adresse: Ridder stigs vej 2, 7100 Vejle // Mobil: 61 70 49 00 // E-mail: mette.filsoe@gmail.com


Copyright 2019: Mette Østergaard Filsø
Webdesign: Anders Østergaard Søberg // E-mail: PKAndersS@gmail.com